Acabem un any ple de formacions!

Vam començar celebrant el dia mundial de l’Educació Ambiental (26 de gener) participant a la jornada EDUCACIÓ EN EL LLEURE I EDUCACIÓ AMBIENTAL juntament amb les companyes de Monatur, organitzada per l’Aula Ambiental de la Sagrada Família. Tot i la virtualitat de la jornada va ser molt interessant conèixer altres projectes i experiències així com compartir recursos!

Al febrer vam dinamitzar una sessió del curs de formació per professorat EINES I RECURSOS PER ABORDAR L’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA A LES AULES organitzat conjuntament per Edualter i l’Escola de Cultura de Pau. A la sessió Què podem fer nosaltres per incidir en els canvis sistèmics necessaris per abordar l’emergència climàtica?, vem conèixer projectes i experiències que posen l’alumnat al centre i potencien la seva participació i implicació amb l’entorn per tal de transformar-lo.

Durant el mes de juliol ens vam trobar amb els equips de monitors i monitores de casals d’estiu de Terrassa per fer un taller formatiu sobre com enfortir l’eix ambiental de les entitats de lleure i fer uns CASALS D’ESTIU MÉS SOSTENIBLES. Van sorgir moltes propostes i bones pràctiques amb els equips de monis del Centre d’Esplai de Can Aurell  i del Col·legi Maria Auxiliadora – Salesianes. També l’hem compartit amb l’equip de l’Esplai la Fera de Poblenou.

A l’octubre vam fer un taller de formació sobre SOSTENIBILITAT A LES ENTITATS DE LLEURE amb prop de 50 monitors i monitores d’esplais del Moviment d’esplai del Vallès, ja que és un tema que cal transversalitzar i que moltes entitats es plantegen abordar en profunditat. Ho vam fer a través de dinàmiques per jugar, conèixer conceptes claus i desmuntar mites, reflexionar conjuntament i despertar la creativitat.

I hem acabat participant al taller de formació, reflexió i creació L’ESCOLA SE’NS CREMA!, treballant idees clau i propostes didàctiques per abordar l’emergència climàtica als centres educatius, la presencialitat va permetre generar un espai de trobada i coneixement entre educadores i persones interessades en la Justícia Global. Novament, ha sigut un plaer treballar amb la confiança i complicitat de les companyes d’Edualter!

En aquest vídeo-resum us expliquem com va anar:

Que el 2022 segueixi ple d’aprenentages compartits, intercanvis i il·lusió per fer més i millor Educació Ambiental!

Categoria
Etiquetes