Participem a la SetmanaBio! Del camp a la cuina: L’aventura de la producció ecològica

El passat mes d’octubre vam participar a la SETMANA BIO PER L’ALIMENTACIÓ ECOLÒGICA d’enguany que organitza la Unitat de Producció Agrària Ecològica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, concretament dinamitzant tallers a escoles de tot Catalunya!

Hem anat des d’El Pinell de Brai, a la Terra Alta, fins a Bossòst, a la Vall d’Aran, passant per La Valldan, a Berga. Ens hem sentit super acollides arreu i ha sigut molt interessant conèixer realitats escolars diverses i allunyades de l’àrea metropolitana, on estem més acostumades a treballar. Podeu llegir alguns dels articles que han escrit el mateix alumnat explicant els tallers i veure l’exemple de l’escola La Closa d’Esterri d’Àneu al Pallars que, a més del taller, han treballat a tots els cursos la temàtica.

Al taller presentavem l’àlbum il·lustrat interactiu: Del camp a la cuina. L’aventura de la producció ecològica, un recurs molt xulo i accessible que podeu utilitzar educadores, docents i famílies per conèixer els detalls i mètodes de la producció ecològica d’aliments i el procés de transformació i comercialització en circuits curts i de proximitat. Hem jugat i après a través de 4 activitats, treballant conceptes tan importants com la temporada de fruites i verdures, les característiques que defineixen la producció ecològica d’aliments i allò que la diferencia d’altres models agrícoles i ramaders.

Etiquetes