Presentem la Junta de l’entitat

MEL compta amb una Junta de luxe: ambientòlegs i ambientòlogues amb formació i trajectòries diverses, que comparteix els valors de l’entitat i aporta els seus coneixements, idees i expertesa!

Eva Campi Miralles és co-fundadora de la cooperativa Pinergia SCCL, que ofereix serveis energètics, telecomunicacions i enginyeria. A més, compagina aquesta feina amb la direcció de l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa.  Recentment participa a la política local del seu municipi i comarca, considera que és la millor manera d’involucrar-se, conèixer i afrontar els reptes del territori. Amant de la muntanya, i dels esports que hi pugui practicar com anar a córrer, caminar, esquiar i anar en bicicleta. I assegura que la seva vida no tindria sentit sense la seva vàlvula d’escapament: la música i l’acordió diatònic.

Núria Ferrer Ramos ha anat acumulant apunts al llarg dels anys però els seus estudis es poden resumir tals com un arbre: d’arrels ambientòloga i de copa doctora en hidrogeologia (aigües subterrànies). Fins el moment, totes les seves feines s’han desenvolupat dins de l’àmbit universitari, exercint hidrogeòloga. D’aficions en té unes quantes, principalment tot allò relacionat amb la muntanya i també li encanta adquirir coneixement de qualsevol temàtica per poder xerrar una mica de tot i aportar curiositats a qualsevol conversa.

Maria Garcia Parisi, també ambientòloga i especialitzada en educació amb el màster de professorat d’educació secundària. Aposta per l’educació per la sostenibilitat, té experiència en lleure i en horts escolars. Actualment treballa com a docent de biologia i geologia a la ciutat de Barcelona, ha participat al grup de professorat EcoFemiSTEM, que es troba per abordar temàtiques de ciència i tecnologia des d’una perspectiva de Justícia Global i feminista. Li agrada sortir a la natura a explorar i de tant en tant, anar a buscar bolets. Li interessen a més, l’agricultura ecològica i les plantes medicinals.

Marina López Boix és docent de biologia i geologia a l’Institut de tecnificació d’Amposta, on participa en projectes STEAM i treballa per donar valor a l’educació ambiental. Després de la llicenciatura en Ciències Ambientals es va especialitzar amb un màster de ciències del mar i més tard el màster de professorat d’educació secundària. Ha treballat en el camp analític en diferents laboratoris i en el camp de la investigació a la Universidade dos Açores i Aberdeen University. També ha col.laborat amb la Fundación Biodiversidad en la redacció de projectes per fomentar una pesca sostenible. Li agrada gaudir de la natura, la jardineria i l’art de l’aquarel·la.

Nil Álvarez Segura és investigador de la línia de canvi climàtic de la Fundació Eurecat, on participa en projectes de restauració d’ecosistemes, solucions basades en la natura, serveis ecosistèmics, bioeconomia, turisme sostenible, resiliència climàtica, ecologia, agricultura sostenible i governança. Ha treballat sempre en el camp de la investigació i el desenvolupament tant a universitats (UAB, Universidade dos Açores, Aberdeen University i Manchester University), com a centres de recerca (The James Hutton Institute i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries). Compagina la feina amb una vida social activa, la pràctica de kitesurf i la cura d’un hort d’autoconsum.

Pablo Agustín García és llicenciat en Ciències Ambientals i pagès. Va estudiar el màster de professorat d’educació secundària i es dedica a produir horta i cítrics agroecològics. Va deixar Sants per anar al Moianès i acabar finalment, cultivant la terra al Baix Ebre. Procura gaudir de les amistats i la família i de l’esport i la natura tant com pot, així com participar dels moviments populars d’allà on viu.

Martí Burriel Carranza és ambientòleg, especialitzat en màster de gestió i restauració de medi natural i professor de secundària. Ha acumulat experiència a la universitat, com a investigador a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals i com a director tècnic de l’Observatori de Difusió de la Ciència (UAB) i en el sector privat, com a coordinador de projectes d’innovació educativa i com a responsable d’espais creatius. Actualment, combina les experteses en el sector educatiu, de la sostenibilitat i la tecnologia al sector públic, com a referent en fabricació digital del Consorci d’Educació de Barcelona i responsable de l’acció educativa de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació de l’Ajuntament de la ciutat. Aprofita les estones lliures per escapar-se a gaudir de la natura o compartir una bona conversa amb amics i amigues.

Carme Barba Ferrer és hidrogeòloga. Des de que es va llicenciar en Ciències Ambientals, ha estat vinculada al món de l’aigua. Va fer la tesi doctoral en matèria d’aigües subterrànies i recàrrega artificial d’aqüífers. Actualment treballa a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), modelitzant el comportament de les aigües subterrànies i la seva interacció amb l’entorn. Compagina la feina amb una intensa vida familiar, i com a apassionada de la natura, no perd l’oportunitat de voltar i conèixer llocs nous sempre que pot.

David Canal de Vilar és també ambientòleg i ha treballat en el sector del tractament de residus, actualment ho fa en una empresa energètica, en el sector de la biomassa forestal. Convençut que cal cuidar el medi ambient, lluita per intentar conservar-lo. Pel que fa als seus gustos, li encanta la muntanya i tot el que pugui fer en ella, com l’alpinisme o anar en bicicleta, li encanta la música, viatjar i menjar bé. Però el que de debò ha descobert que li encanta, és passar tant temps com pot amb la nova incorporació a la família, el seu fill Isard!

Categoria
Etiquetes