8 de març: Ecofeminismes per canviar-ho tot

Compartim un petit manifest des de la perspectiva Ecofeminista, vinculant les lluites feministes i ecologistes:

Les dones som font de vida, no només si parim, sinó també diàriament cuidant a les persones, l’entorn i realitzant totes aquelles tasques de cures que se’ns han atorgat de manera històrica i que són invisibilitzades i no remunerades. És hora de posar la vida al centre! Les dones no podem continuar amb aquesta càrrega i exigim la corresponsabilitat per part dels homes cis i de les institicions, i el dret a cuidar igual que a ser cuidades independent del gènere i els genitals.

Des de l’Educació Ambiental treballem per la Justícia Global, som conscients de totes les lluites que ens interpel·len i treballem amb infants i joves per a fer desaparèixer les desigualtats que vertebren la nostra societat. Volem relacionar-nos amb l’entorn de manera respectuosa, amb una mirada oberta al món i les cultures, buscant establir relacions sanes entre nosaltres i el nostre entorn.

La resposta és la sostenibilitat de la vida, de totes les vides, de tal manera que es produeixi una reorganització social que inclogui una nova organització dels temps i les tasques. És fonamental que eduquem a les nostres infants i joves per un canvi en la vida quotidiana, en l’estructura del consum i en la producció, i per tant, un canvi de valors. És imperativa la corresponsabilitat de la cura de les persones, així com la de la natura ja que la vida humana va lligada a la del planeta i als límits d’aquest.

Per tot això, avui fem suport a la vaga feminista, de treball, de cures i de consum!

Categoria
Etiquetes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *