Arrenquem el curs 2020-2021 amb moltes ganes!

Aquest curs iniciem nous projectes, estem engrescades per començar a treballar amb nous agents i espais d’Educació Ambiental. Us en fem cinc cèntims tot seguit.

Ens estrenem amb la secretaria tècnica d’una Microxarxa d’Escoles + Sostenibles!

Les Microxarxes del programa Escoles + Sostenibles de la ciutat de Barcelona són xarxes de centres educatius que, utilitzant una metodologia concreta, desenvolupen, alhora, projectes centrats en una mateixa temàtica ambiental.

El nostre paper és acompanyar als centres i equips docents de la Microxarxa del Pla de Prevenció de Residus, fent formació i assessorament i facilitant-los recursos i suport tècnic especialitzat. La Microxarxa permet intercanviar, compartir experiències i comparar dades per fer créixer els projectes de cada centre. Es tracta d’una xarxa de 25 centres, entre els quals hi ha escoles bressol, escoles de primària i centres de secundària.

Fem ApS Ambiental!

L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat. En aquest projecte els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’ApS és la metodologia que el Departament d’Educació ha escollit per impulsar el servei comunitari entre els centres educatius de Catalunya i que es fa als centres de secundària amb la participació de l’alumnat de 3r i/o 4t d’ESO. A partir del curs 2019-2020 va esdevenir obligatori i es pot desenvolupar en diferents àmbits entre els quals es troba el de medi ambient. MEL fa alguns cursos que acompanyem i dinamitzem projectes d’ApS a instituts de Sant Cugat del Vallès.

Per aquest curs el Departament de Territori i Sostenibilitat ens ha atorgat, juntament amb altres entitats d’Educació Ambiental, una subvenció per dur a terme el projecte d’ApS amb el títol Justícia Alimentària a 3 instituts de la ciutat de Terrassa. Seran els instituts Jaume Cabré, Cavall Bernat i Egara. Tot just estem concretant el format i com serà el desenvolupament amb els equips docents. Us seguirem explicant com avança el projecte!

Seguim fent tallers a centres educatius

A més, seguim oferint tallers i activitats per a centres educatius a través del Pla de Dinamització Educativa de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; del Programa d’Educació per la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès. I desitgem seguir creixent i aprenent!

Encarem els reptes dels nous projectes i treballem per aprofundir i millorar aquells que fa temps que dinamitzem!

Categoria
Etiquetes