CONEIXENT LA CIUTAT VIVA: LA IMPORTÀNCIA DELS INSECTES

Arrenquem el curs seguint amb els tallers CONEIXENT LA CIUTAT VIVA: LA IMPORTÀNCIA DELS INSECTES sobre biodiversitat urbana i insectes, per donar a conèixer què son els hotels d’insectes i perquè son importants, relacionant-ho amb les ciutats verdes, la qualitat de l’aire i el Canvi Climàtic.

Al juliol vam fer el taller als casals d’estiu de l’AEiG Torrent de les Bruixes, l’Esplai Tremola i a les Salesianes, amb grups d’infants de 7 a 10 anys. A través d’un joc mogut detectem les amenaces a les que s’enfronten els insectes actualment (destrucció d’hàbitats, pesticides, fragmentació dels espais verds, contaminació lumínica, atropellaments urbans…). En una altra dinàmica coneixem diferents insectes, relacionant el nom amb la seva fotografia i amb allò que aporten. En un altre joc, tipus memory, relacionem accions que amenacen la biodiversitat amb aquelles accions que podem dur a terme i que la beneficien (plantar i tenir cura de plantes aromàtiques, conservar camins i espais verds urbans i periurbans, tenir horts urbans o anar en bicicleta). Acabem els tallers fent observació d’insectes al pati o voltants de l’escola i construint un refugi d’insectes reutilitzant materials i amb elements naturals, han quedat xulíssims!

Aquests tallers els fem amb el suport de la subvenció de projectes per entitats de l’Ajuntament de Terrassa, concretament del Servei de Medi ambient i Sostenibilitat.

Seguim també amb les ACTIVITATS I TALLERS per a grups escolars d’educació primària i secundària a Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Parets del Vallès. A més, aquest curs dinamitzem un ApS sobre joves activistes pel clima a 3 instituts de Sabadell. I ens estrenem al Maresme amb un altre projecte d’ApS a Tiana. Més endavant compartirem més informació i els materials.

També seguim fent FORMACIÓ a entitats i creant MATERIAL DIDÀCTICS, així com participant en projectes com el #ParkingDay de Terrassa o el Fòrum d’Educació Ambiental 2022 de la SCEA, aportant el nostre granet de sorra!

Etiquetes