Hem elaborat materials didàctics sobre la biomassa forestal

Aquests últims mesos hem estat elaborant MATERIALS DIDÀCTICS sobre la biomassa forestal, un encàrrec del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) dins del seu Pla Biomassa km 0. Aquest pla forma part d’un projecte més gran, BCN Smart Rural, liderat per la Diputació de Barcelona i cofinançat per aquesta entitat  i la Unió Europea a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Sabeu què és la BIOMASSA FORESTAL? N’hem après moltes coses! És una font d’energia renovable i de proximitat que no contribueix al Canvi Climàtic. El seu aprofitament permet una gestió forestal sostenible, aporta beneficis ambientals com la protecció de la biodiversitat, la reducció del risc d’incendis i la petjada del carboni, i també beneficis socials, ja que genera ocupació i afavoreix les economies locals.

Hem creat aquest material pedagògic per contribuir al foment i promoció de la biomassa dels boscos catalans, aportant la perspectiva ecosocial. Es tracta de dos dossiers amb propostes d’activitats per treballar el tema a l’aula amb grups de primària i de secundària, vinculades a diferents àrees. I a més, het creat un pòster il·lustrat que sintetitza la informació sobre la biomassa forestal i els seus beneficis. Com que treballem en xarxa, ho hem fet de la mà de la il·lustradora Maria Monsonet, la Ginesta és el personatge a qui ha donat forma per acompanyar els materials.

Pòster il·lustrat

Us animem a que remeneu, descarregueu i utilitzeu les guies:

Categoria
Etiquetes