ApS: ACTUEM PER LA JUSTÍCIA ALIMENTÀRIA

Alumnat de 3r i 4t dESO de tres instituts de Terrassa ha participat en el projecte d’Aprenentatge Servei ambiental

Hem dinamitzat el projecte treballant conjuntament amb les docents dels centres i amb les treballadores de diferents projectes i entitats locals.

En la fase d’Aprenentatge, s’ha abordat a les aules continguts sobre els impactes socials i ambientals del sistema alimentari global, analitzant la situació de pobresa alimentària al municipi, coneixent propostes locals d’entitats que treballen per fer-hi front, així com les alternatives que proposa la Sobirania alimentària. S’ha fet a través de sessions amb dinàmiques per tal d’afavorir la participació del joves.

Finalment, l’alumnat ha realitzat, en petits grups, un Servei vinculat al tema tot fent suport a alguna entitat local, com per exemple: diferents tasques de suport a el Rebost, difusió del projecte contra el malbaratament alimentari Nevera solidària per la seva implementació a la ciutat o amb la creació d’un Instagram per fer difusió al centre i entre els i les joves.

El desenvolupament del projecte aquest curs ha estat possible gràcies als ajuts al Tercer Sector Ambiental de Catalunya per donar suport a les entitats ambientals i poder tirar endavant projectes d’Aprenentatge Servei i Servei comunitari ambiental.

Les companyes d’Edualter han explicat amb detall l’experiència a la web de recursos La GuiaCompetències per Transformar el Món

MÉS INFO DEL PROJECTE I RECURSOS DESCARREGABLES AQUÍ:

Amb el suport de:

Categoria
Etiquetes